Vandrarhem Stockholm

Varför inte hyra buss till semesterresan?

I år har sommaren verkligen tagit oss alla på sängen; överraskande när vi likt sömniga björnar vaknar upp och märker att det är vår och sommar. Efter en riktig björnvinter, med sibiriska vindar är det så välkommet att få uppleva värmen på nytt och att sommaren kommer stort. Med sommar kommer bad och sol – och semester. Hur har du tänkt dig din semester? När det är semesterdags är det några bra saker att tänka på. Vart vill du spendera semestern? Är det något nytt resmål, eller återvänder du dit du har haft fina semestrar förut? Om det är så att du planerar att åka till ett semestermål, finns det några bra tips som vi delar med oss här.

En semesterresa brukar sällan vara att endast ta sig från A till B. Ofta handlar det om själva resan i sig, att man har möjlighet att umgås, även under resans gång. Det gäller att fylla tiden med bra saker även när man tar sig från en punkt till en annan. Så vad kan man fylla tiden med? Vad är meningsfullt och vad kan man göra under en sådan resa?

Hyra guide till bussresan

Om man är den vetgiriga typen kan en guide som föjer med under en del av en resa vara ett meningsfullt sätt att förflytta sig från en punkt till en annan, eller om man åker på en rundtur i en stad, till exempel. Säg att ni reser i Europa i en buss från Uppsala ner till kontinenten. När man väl kommer till säg, Rom som har så mycket historia, kulturella monument och sevärdheter, vill man helst ha med sig en guide ombord på bussen som kan berätta om alla byggnader som bussen passerar. För en guide är det enkelt att bara kliva på bussen och berätta vad passagerarna ser under bussresan runt i Rom. När rundturen är slut, kliver guiden bara av. Eller så har man med sig en guide från resans start och har guiden att berätta lite om de städer man passerar. Läs mer om hur du kan hyra en buss i Uppsala på: http://www.hyrabussuppsala.se.

Se på film under resans gång

Man kan även se en rolig och intressant film under resans gång. Detta gäller inte för dem som lätt blir åksjuka. Är man någon som blir åksjuk, är det bättre att följa med och titta ut genom fönstret. Genom att sitta och titta på vägen som bussen följer, kan den som lätt blir åksjuk, följa med i det som händer på vägen. På det sättet kan den som är åksjuk, slippa bli illamående under bussresan. De som inte blir åksjuka kan i stället titta på någon intressant film. Det får tiden att gå, om man tycker att vägen än lång.

Ha en rolig frågesport eller bingo 

Man kan även arrangera en rolig frågesport eller ha bingo under resans gång. Det kan vara bra att låta resenärerna få gnida sina geniknölar under resan och en frågesport brukar förena de flesta grupper av människor. Priset för den som vinner kan vara att bli bjuden på mat, eller fika när man väl är framme.

5 Jul 2018