Vandrarhem Stockholm

Varför inte ha eventet i Nice?

Vill man göra något utöver det vanliga kan man arrangera ett event i Nice. Då vet man att man imponerar på sina gäster.

Staden Nice ligger på den franska östkusten, alldeles invid Cannes, som kanske är den mer välkända staden på grund av de många filmfestivaler, konferenser och kändisar som vistas i Cannes. Nice är en antik stad, grundades redan 350 år f.Kr. och är idag en storstad med över 300.000 invånare.

Sommar nästan året om

Här är det sommar mellan maj och oktober och vintertid skulle vi i kalla Norden kalla vår/höst med 10 grader Celsius på dagarna och 5-6 grader Celsius på nätterna. Det blir aldrig riktig kallt i Nice, med andra ord. Här finns den fina strandpromenaden Promenade des Anglais där man kan ströva dagtid eller kvällstid. Titta på fina hus i Gamla stan, eller besöka många museer för den som är intresserad av det.

Arrangera event

Beroende på vilket slags event som man önskar, kan man anpassa typen av aktiviteter.

Arrangera bröllop

Säg att det är ett bröllop som ska arrangeras i Nice. Har man till exempel många gäster som bor på olika håll i världen, kan det vara bra att samlas någonstans där det är lika lätt för de flesta att komma till. Då kan man behöva arrangera ett hotell där alla gästerna kan bo. Man kanske vill boka en kyrka nära hotellet och sedan hålla bröllopsfesten utomhus med havsutsikt. Att arrangera något sådant från Sverige kan vara svårt om man inte känner till de olika platserna, har sett kyrkan, hotellet eller var man kan hålla en bröllopsfest. Då kan det vara bra att anlita en svensk arrangör som är på plats och känner till hur de olika ställena ser ut.

Ordna konferens

Är det en konferens som ska arrangeras så kanske man behöver ett konferenshotell, där man både kan hålla sin konferens och där deltagarna kan bo och övernatta. Man kan behöva få mat serverad, få konferensutrustning ordnad och kanske vilja ha någon mer formell middag med nöjen för alla deltagare. Allt sådant kan även en svensk arrangör bidra med som känner till de olika hotell som man kan välja på plats. De kan välja vilka som ska anlitas för den mer formella middagen och att man får den slags mat som man önskar sig. Ingen vill känna sig lurad, eller missförstådd. Ibland behöver man någon som föstår franska och de franska förhållandena som de refererar till.

19 Sep 2019