Vandrarhem Stockholm

Välj rätt hotell för familjen

Det kan ibland kännas svårt att hitta familjevänliga hotell som göra alla i familjen nöjda och glada. Det gäller att det ska finnas någonting för såväl vuxna som barn. Den som har små barn letar kanske efter ett hotell där det finns barnunderhållning och kanske också simskola, för att semestern ska bli så bra som möjligt. På många hotell är det uppenbart att de välkomnar småbarnsfamiljer. Till exempel kan de marknadsföra barnaktiviteter för att locka dit yngre gäster. Men det är inte alltid solklart vilka som är utpräglade familjehotell och inte.

Finns en pool?

Visst kanske ni åker till en storstad för att ha kul med sådant som finns att göra inne i staden. Ett hotell med pool är dock något som ofta uppskattas väldigt mycket av de lite yngre (och även vuxna, för den delen). Vissa hotell har bara ett hål i marken, fyllt med vatten. Dessa lämpar sig kanske bättre för vuxna. Inte bara för att barnen skulle tycka det vore roligare med vattenrutschkanor och trampoliner, utan också för de andra gästerna på hotellet. En riktig barnpool låter barnen väsnas och leka lite vildare. Åker ni till ett kallare land? Titta om hotellet har inomhuspool.

TV

Barnen vill givetvis gärna se på sina favoritprogram, även under semestern. Om du som förälder vill möjliggöra detta kan du kika på hotell som har tv (vilket de allra flesta har), men också om det finns några barnkanaler. Det finns givetvis möjlighet att ta med sig dator och en HDMI-kabel (förutsatt att en sådan ingång finns på hotellets tv) för att kunna spela upp precis det som ni önskar. Om det här är viktigt är ett förslag att ringa hotellet på förhand, för att fråga om deras tv-apparater har dessa ingångar.

Stabilt och gratis wi-fi

Nästan alla hotell har wi-fi idag. Dock varierar kvaliteten på det en hel del. Det är inte bara barnen som använder internet för underhållning – utan även vuxna. För de lite långsammare dagarna på hotellet är wi-fi:s vara eller icke-vara en dealbreaker för många. Även här kan det vara bra att ringa hotellet på förhand.

Om det visar sig att wi-fi:et kostar, till exempel per timme, är det bra att känna till detta på förhand. För vissa är det inte särskilt viktigt, men för andra sker till exempel en del jobb eller planering av semestern på plats genom nätet. I sådana lägen blir ett ostabilt eller ett dyrt wi-fi ett hinder för en bra semester.

1 Feb 2018