Vandrarhem Stockholm

Trappstädning i Stockholm ändrade allt

Det är inte förrän trappuppgången liknar en katastrofzon, smutsig och med grejer liggande, som man inser hur man alltid tagit trappstädning i alla bostäder i Stockholm för given.

Sune hade slutat irritera sig, det var ingen idé. Trappan hade förvandlats till ett förråd så det var rena hinderbanan att ta sig fram. Städning visste han inte när den hade gjorts senast. Vänner bjöd han inte längre hem då han skämdes för mycket.

Men så plötsligt kom det upp en lapp på ytterdörren. Utan att hyresgästerna visste om det hade huset sålts och en ny ägare tagit över. Det var den nye som nu informerade om att de skulle ha möte i det rum som kunde hyras för födelsedagar och annat.

Städfirma i Stockholm fick ansvar för trappstädning

Den nya hyresvärden Krister tog ordet. Berättade att från och med nu skulle det bli ordning i huset. Det skulle bli ett hus alla var stolta över att bo i. Först och främst skulle alla plocka bort sina saker ur trapphuset samma dag. För dagen därpå kom den städfirma han anlitat för att ta hand om trappstädning och andra allmänna utrymmen. För städfirman och för allas säkerhet fick inget blockera trappan, det var lag på det, förklarade han.

Sune hade varit ute hela dagen då städfirman från Stockholm varit där och först trodde han att han gått fel. Trappuppgången luktade rent och fräscht och inte en enda grej låg slängd någonstans. Ett lyckorus spred sig i kroppen. Nu kunde han äntligen bjuda hem vännerna igen.

1 Feb 2022