Vandrarhem Stockholm

Semester med aktiviteter

Om du är lite äventyrslysten kan du prova att åka till Tunisien. Du kan resa till Tunisien på resor i sista minuten för en billig peng om du kan tänka dig åka lite öventyrligt. För bara 900 kronor till Monastir och på plats ordna hotell. Då har du många hotell längs kusten att välja mellan.Då kan du stanna så länge du vill och boka en tillbakaresa när det passar dig. Vill du hellre ha en returresa ett bestämt datum kan du stanna 1 vecka för 2.355, eller stanna 6 veckor för 3.005. Då gör du också så att du bestämmer dig för ett hotell på plats.

Gillar du spela golf – välj Sousse

Gillar du att spela Golf kan du semestra i Sousse. Här finns Tunisiens bästa golfbanor. Golfklubben Golf Citrus ligger i ett stort område med sex sjöar och olivlundar. De har två 18-håls mästerskapsbanor, och en 9-håls korthålsbarna. La Fouret-banan är svårare och kräver långa utslag över vatten. Här finns både skogs- och parkområden. Här finns även Les Oliviers-banan som är en bana för alla slags golfare.

Är du intresserad av historia – välj Monastir

Väljer du att åka till Monastir väljer du en stad med en jättelik fästning, byggd av Julius Ceasar ända sedan hans fälttåg i Afrika under tiden för Kristi födelse. Är du intresserad av historia finns här mycket att se, som Ribat, som är en muslimsk klosterborg, Bourguiba moské och andra kulturarv. Här kan du promenera i pittoreska kvarter, och se många små hantverksbodar, besöka en av många marknader som sjuder av liv. Här finns fruktträdgårdar och ett mycket vackert landskap.

Många aktiviteter på semestern? Välj Hammamet

Även Hammamet har flera fritidsaktiviteter att erbjuda den som är aktiv. Här kan du åka båt ut på det azurblå havet, djuphavsdyka, rida eller spela tennis och golf. Vill du ta del av nattliga nöjen är Hammamet staden för dig. Eller bara njuta av naturens skönhet. Här finns många fina lyxhotell, sida vid sida mot barnfamiljshotellen. Här kan du spela på stadens kasino, eller besöka staden affärer och gränder. Här finns flertalet konstutställningar. Eller smaka landets kokkonst.

Kom ihåg att vaccinera dig i tid. Har du ingen uppdaterad poliovaccin kan du behöva vaccinera dig på nytt, liksom mot stelkramp och difteri. Det är bra om du även vaccinerar dig mot hepatit B. Åker du med barn bör de vaccineras mot mässling, påssjuka eller röda hund. Är du osäker kan du alltid rådgöra med en vaccinationsmottagning.

10 Mar 2018