Vandrarhem Stockholm

Så väljer du rätt mäklare på Södermalm

Mäklare på Södermalm behöver ett visst mått av social kompetens. Undersök om den mäklare du tänkt välja har det, genom att gå på någon av hans visningar.

Undrar du varför mäklaren på din senaste visning plötsligt började prata om vilka konserter han brukar gå på? Det är för att han försöker skapa en personlig koppling till dig som köpare. Det är en bra strategi. Faktiskt så bra att du ska lägga hans namn på minnet tills dess det är dags för dig att sälja lägenhet.

Att ha koll på en bra mäklare är hårdvaluta. Inte minst på Södermalm, där insatserna är höga i spelet om köparnas gunst. En mäklare som kan navigera socialt bland en mängd olika typer av människor har större chans till att få många köpare på kroken. Sannolikt pratade han om sin porslinssamling med någon annan som var på samma visning som du.

Spana på mäklare på Södermalm

Många mäklare på Södermalm uppskattar just den delen av arbetet. Det är omöjligt att arbeta framgångsrikt som mäklare utan att gilla att prata med människor. Den mäklare som har social fobi får det svårt på jobbet. Det går visserligen att träna bort, men det finns också många andra yrken att välja.

Tänk på att en visning inte bara är ett tillfälle att titta på en lägenhet. Det kan också vara en bra idé för dig som ska sälja lägenhet att gå på visningar för att spana på hur en viss mäklare sköter sig. Du har inget ansvar för att skriva upp dig på några intresselistor eller lägga bud på lägenheten. Det är fullt möjligt att bara gå till visning, gå runt i lägenheten, och gå ut igen. Börja ditt samtal med en mäklare via denna sajt: mäklaresödermalm.com

10 Sep 2022