Vandrarhem Stockholm

Rörmokare i Stockholm hindrade katastrof

Rörmokare rycker inte bara ut akut men det är kanske då man uppskattar dem mest. Som när en översvämning stoppades i Stockholm av en duktig rörmokare.

Det var fortfarande mörkt ute när Idas väckarklocka ringde. Hon gillade verkligen inte att gå upp långt innan solen, men valde man bagaryrket så gjorde man. Hon gick upp och satte på kaffe som fick puttra under tiden hon gjorde sig i ordning. Så kom hon på att hon hade slängt tvätt i maskinen innan hon gick till sängs.

I andra tankar tände hon lyset och gick ned för den kalla betongtrappan. Insåg inte förrän hon stod på källargolvet och fötterna blev våta att det låg under minst 10 centimeter vatten. Hon tog sig snabbt upp till det första trappsteget och tog fram mobilen ur morgonrocken. Klickade fram rörmokarens nummer och ringde.

Rörmokare var snabbare än blixten

Ida borde ha gått ner för att stoppa det rinnande vattnet hon hört, men vågade inte. Tänk om det fanns något otäckt under ytan. Men strax efter att hon hällt upp och tagit den första klunken kaffe ringde det på dörren. En rörmokare stod utanför och hon kunde inte dölja sin glädje medan hon snabbt visade honom mot källaren.

En stund senare kom rörmokaren upp. Som tur var var det bara en packning som hade gått sönder och han hade gjort en provisorisk lösning tills han hämtat en ny. Ida bjöd på kaffe och en smörgås medan hon väckte maken. Nu fick han ta över så att hon kunde förbereda sig för dagens jobb.

22 Feb 2023