Vandrarhem Stockholm

Resväskor av hög kvalitet

Att som resenär ställa krav på resväskor är givet då just dessa – konkret – är det man frakta alla sina saker i. Många gör dock precis tvärtom; man nöjer sig med resväskor av låg – ibland usel – kvalitet och så blir man förvånad av att skador och annat visar sig? Man skyller ifrån sig; man anser att personalen på flygplatsen misskött sig  - men faktum är att den gemensamma nämnaren till många skador på bagaget är just sämre resväskor.

Dock: resväskor ska anpassas efter sina egna behov. Det finns ingen regel som säger att just den här väskan – den passar alla. Nej, för att hitta rätt modell bland alla resväskor så krävs det att man utgår från sig själv och från sina egna behov vid just den specifika resa man står inför. Vi kan dock ge några tips som kan leda dig rätt; några knep som kan underlätta för just dig. Kort sagt: ställ de här frågorna innan och du kommer att ha en bättre chans att hitta den resväska du behöver:

  • Större eller mindre? Behöver du en stor resväska eller kan du nöja dig med en mindre och samtidigt ha en kabinväska som handbagage? Här är naturligtvis längden på din vistelse avgörande: ska du vara borta i Thailand i någon månad så kommer resväskor av en större modell att vara nödvändig. Handlar det om en weekend i Berlin så kanske en ryggsäck räcker?
  • Hård eller mjuk? En mjukare variant är billigare än vad en hårdare är. Däremot står den senare emot större tryck och skyddar dina saker på ett bättre sätt. Reser du ofta så är hårdare modeller att rekommendera; den högre kostnaden betalar av sig sett över tid.
  • Hjul? Definitivt. Resväskor utan hjul är otympliga och svåra att bära – oavsett hur tungt/lätt du packar. Dagens större flygplatser är ofta jobbiga att ta sig fram genom; i kombination med stress och vid exempelvis byte av flyg så kan en resväska utan hjul stjälpa dig. Se även till att den resväska du köper kan svänga och där hjulen ”roterar” snarare än att vara fastlåsta i ett och samma läge.
  • Hur ofta reser du? Fundera noga kring dina resvanor innan du köper en resväska. Det handlar trots allt om en väsentlig kostnad och om du kanske reser en-två gånger per år så är det kanske mer lönsamt att låna en väska av en god vän. Fler resor dock; där kan verkligen kostnaden komma att löna sig.
  • I övrigt: tänk på att säkerheten är viktig. Ingen ska kunna komma åt dina saker och ett bra lås är något du aktivt ska söka efter. Välj gärna en väska med kombinationslås och se till att memorera den kod du väljer. Viktigt dock: resväskor som lämnas oövervakade är ett lätt byte för tjuvar. Låset är inte värt mycket om du inte håller koll på din väska. Du kanske köper dig några extra minuter – men i det stora hela så måste du ha kontroll över ditt bagage då du reser.
20 Dec 2016