Vandrarhem Stockholm

När du vill ge dig ut på en MC-semester

Är du sugen på en semesterresa på en MC? Har du länge drömt om att få ge dig ut på vägarna och känna vinden fladdra omkring dig? Det är en särskild frihet att åka på en MC, jämfört med att sitta instängd i en bil på somrarna. Särskilt heta sommardagar är det inget nöje att sitta i en kvav bil. Då är det helt annorlunda att sitta på en MC. Den ger dig friheten och frihetskänsla, och du kommer mycket närmare den natur som du susar förbi. Du känner dofterna från marken och omgivningen på ett helt annat sätt.

Du är friare med MC än med bil

När du väl har kommit fram till ditt resmål är det lätt för dig att ta dig fram och är inte i behov av buss, taxi eller något annat fordon. Du är lika fri att fortsätta som att ta dig runt tills du har bestämt dig för nästa resmål. På det sättet kan du köra Sverige, Norden eller Europa runt. Du kan köra Afrika, eller USA runt. Du kan köra så långt och länge du vill bara du tar hand om din MC och tankar och smörjer den ordentligt.

För att få köra MC måste du ha MC-kort

Har du inget MC-kort? Du vet väl att du måste ha ett giltigt MC-kort för att få köra och framföra en 2-hjuling. Det är inte särskilt svårt att ta ett MC-kort. Men det är en del som du måste klara av och känna till för att kunna framföra en MC på ett säkert sätt.

Här tar vi upp några av de saker som du behöver känna till:

Kunskapsprovet mäter dina kunskaper om:

  • Trafiksäkerhet.
  • Trafikregler.
  • Fordomskännedom och manövrering.
  • Miljö.
  • Personliga förutsättningar.

Körprovet för MC-kort mäter dina kunskaper om:

  • Ett särskilt manöverprov.
  • Körning i och utanför tätort.
  • Säkerhetskontroll där du själv kontrollerar motorcykeln och själv föreslår åtgärder för eventuella brister.

Anlita en central körskola i Stockholm för att ta ditt MC-kort. Om du bor och arbetar i Stockholm kan det vara bäst att anlita en körskola som finns centralt, så att du slipper pendla så långt. Arbetar du i centrala Stockholm, kan du dels ta körlektioner under lunchen eller eftermiddagar elelr förmiddagar när det inte är så många ute i trafiken. Du bör gå till en engagerad körskola som tar hänsyn till det du kanske redan kan och som är villig att anpassa lektionerna efter vad du behöver. Här kan du läsa mer om en körskola som du kan gå till för att ta ditt MC-kort i Stockholm på: http://www.mckortstockholm.se.

29 Oct 2018