Vandrarhem Stockholm

Mäklare rekommenderar Farsta för första lägenheten

Många mäklare menar att Farsta är ett perfekt område för förstagångsköpare. Området erbjuder all möjlig samhällsservice och många fina mindre lägenheter.

Stockholms bostadsmarknad har blivit mycket hårdare på senare tid. För inte alltför länge sedan kunde någon som stått i kö i fem–sex år enkelt säkra ett förstahandskontrakt i Gubbängen genom den ordinarie bostadskön. I dag är läget dock ett helt annat. De flesta som flyttar till Stockholm har inte en chans att få en hyreslägenhet inom överskådlig tid.

Däremot är det fullt möjligt att köpa bostadsrätt, så länge som det finns ekonomiska medel till en insats och lånelöfte från banken. De flesta som flyttar hemifrån behöver några år på sig att jobba ihop till det, men när ekonomin väl har stabiliserat sig är det dags att slå till. Och då gäller det först att välja rätt område.

Mäklare pekar på Farstas alla fördelar

Många mäklare menar att Farsta är ett perfekt område för förstagångsköpare. Även om det ligger längst ut söderut på gröna linjen är det fortfarande nära nöjeslivet på Södermalm, och Farsta Centrum erbjuder allt man kan tänkas behöva hemmavid. Farsta har dessutom ett stort utbud av olika sorters lägenheter, bland annat många fina ettor.

Ett tips för den som tar sitt första kliv in på bostadsmarknaden är att inte köpa för stor lägenhet. En etta duger gott och väl för den som är i början av karriären och ännu inte bildat familj. Väljer du en lite större etta eller en 1,5:a kommer du dessutom kunna bo bekvämt i den även tillsammans med en sambo.

25 Nov 2022