Vandrarhem Stockholm

Kungsholmen – uteliv, sevärdheter och butiker

Kungsholmen är en av de mest attraktiva stadsdelarna i Stockholm. Visserligen kanske inte mer attraktiv än Vasastan eller Östermalm, men det beror också på vad man är ute efter. Som boende i Kungsholmen har till exempel nära till både vatten och stora grönområden med Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken som granne. Som boende i Vasastan får man gå lite längre för detta.

Generellt sett är Kungsholmen lite lugnare än till exempel Vasastan, city och Södermalm. Här finns fler bostäder och färre gallerior och klädbutiker. Mest välbesökt är kanske Västermalmsgallerian, som ligger på S:t Eriksgatan i Kungsholmens utkanter. Här finns även många omtyckta restauranger och barer. Men riktigt känt är Kungsholmen kanske för Stadshuset, som är ett av Stockholms landmärken.  

Butiker

Det är just Västermalmsgallerian som är navet för shopping på Kungsholmen. Här finns bland annat frisörer, matbutiker, klädbutiker och prylshopar. Runt omkring Västermalmsgallerian, på Flemminggatan, finns dessutom fler matbutiker och elektronikaffärer.

På andra delar av S:t Eriksgatan finns bland annat ett bibliotek, snabbmatsrestauranger, en frisör och två musikaffärer. Musikaffären är välbesökt, och folk från hela Stockholm åker dit för att botanisera bland det stora utbudet.
En av de populäraste frisörerna på Kungsholmen hittar du här: www.frisörkungsholmen.se

Kungsholmens större gator, Scheelegatan och Hantverkargatan, domineras främst av frisörer, restauranger och andra mindre butiker. För att hitta en frisör på Kungsholmen behöver du inte gå särskilt långt.

Restauranger

På Kungsholmen finns många restauranger med många olika kök. Här finns till exempel spanska restauranger på Hantverkargatan, och en populär köttrestaurang strax bortom S:t Eriksgatan. Här finns flera restauranger som nämnts i den världskända Michelinguiden.

Barer och hotell

Mycket av Kungsholmens nattliv är centrerat till S:t Eriksgatan. Här finns flertalet barer i båda ändar och i mitten av den långa gatan. Barerna är ofta lite billigare än de på till exempel Stureplan i Östermalm, en anledning till att det är populärt för studenter att gå ut här. Kring S:t Eriksgatan finns även flera hotell, de flesta med flera stjärnor. Fler hotell finns på Kungsholmen och de är i princip utspridda över hela stadsdelen.

Sevärdheter

Den största sevärdheten på ön är troligtvis Stockholms stadshus, som är en stor symbol för staden. Det är möjligt att gå in på husgården och dessutom få guidade turer runt i korridorerna. Många uppskattar att gå längs Norr Mälarstrand, antingen från eller till Stadshuset. Under promenaden bjuds man på fina vyer över Södermalm och Mälaren. Många tycker om att även titta på Rådhuset och den Piperska murens trädgård, som är värt en titt under sommarhalvåret.

10 May 2017