Vandrarhem Stockholm

I Stockholm är det lätt att skrota bilen

Skrota bilen Stockholm – låt inte bilen stå och rosta utan välj bilskrot där den återvinns på ett miljövänligt sätt med en så liten miljöpåverkan som möjligt.

När det har blivit dags att ta tag i den där bilen som för länge sedan skulle ha skrotats, behöver du ta rätt beslut om var den ska lämnas in. Självklart finns det flera aspekter att titta på. Men det är viktigt att man frågar sig – vad händer efter att bilen är inlämnad?

En bil som står och rostar kan i slutändan bli en miljöbov om avfall rinner ner i grundvattnet. Genom att göra ett aktivt val att skrota bilen kan du hjälpa både miljön och dig själv. Skrota bilen Stockholm har stort miljöfokus och lång erfarenhet av bilar.

Att skrota bilen kostnadsfritt – är det möjligt?

För att kunna skrota bilen kostnadsfritt gäller vissa saker. Det första du behöver göra är att kontrollera att din bil är komplett. Det vill säga att alla bilens delar är intakta och på plats i bilen. Hit räknas inte en brunnen bil. Bilen ska också väga mindre än 3500 kilo.

Bilen tas emot och töms på oljor och drivmedel. Därefter börjar den plockas på delar som går att sälja från ett reservdelslager. Här finns en självplockningsgård där det går att hitta både nya och begagnade delar. Metall säljs till smältverk och kommer att användas igen. Allt blir en del av kretsloppet för att inget ska förspillas. Även andra fordon tas emot och återvinns på samma sätt.

20 Jul 2022