Vandrarhem Stockholm

Hyra ut under resan?

Det är inte enbart Sverige som drar gällande sevärdheter och kulturella attraktioner. Vårt land utgör, trots allt, bara en liten del av hela världen; en liten plutt uppe i norden som förvisso är extremt vacker - men det finns andra platser som även de är värda att se. Att resa med lätt packning och i syfte att upptäcka en annan del av världen är populärt. Det kallas för att backpacka och egentligen så finns det ingen åldergräns för detta.

Många ser att bästa åldern är direkt efter studenten då man är obunden - man har kanske ingen egen bostad, man saknar arbete och man har sällan familj. En ung person sticker till Norge för arbete, lever som en eremit och vänder på varenda krona för att sedan ge sig av och resa så länge pengarna räcker.

Välj magasinering under tiden

Det är bra, men vi anser att även äldre kan göra samma sak och att man definitivt kan göra det som en familj. Fördelen med det är att man ofta har en ordnad ekonomi och att man dessutom kan få in lite extra pengar genom att hyra ut sin bostad i andrahand. Det senare är särskilt lukrativt i Stockholm där man gott och väl kan få in ganska många sköna slantar. Frågan är bara om ska hyra ut möblerat eller inte?

Allt beror naturligtvis på vilken hyresgäst man väljer - och hur länge man tänkt sig att hyra ut. Oavsett vilket så finns det en alternativ lösning i form av att hyra extern förvaring i form av magasinering. Du kan välja att hyra ut möblerat - men förvara det du är extra rädd om någon annanstans - och likväl kan du välja magasinering för alla dina möbler och hela ditt bohag. Magasinering är, helt enkelt, en bra lösning för dig som ska ut och resa och som väljer att hyra ut din bostad i andrahand.

Säker magasinering i Stockholm

Magasinering kan ske av olika anledningar. Vi nämnde en ovan - då man ska ut och resa och vill hyra ut bostaden under tiden. En vanligare anledning gäller vid en flytt så man “står på bar backe” innan man får flytta in och då kan välja att magasinera sina möbler under tiden. Även vid renoveringar är tjänsten gångbar.

Det finns väldigt många företag inom branschen och för att hitta rtt så är rådet att man tittar lite närmare på lokalerna där magasineringen sker. Är de uppvärmda, isolerade och har en god ventilation? Hur ser det ut säkerhetsmässigt - larm, väktare, personal, nycklar och koder? Är dina saker försäkrade eller måste du lösa ett tillägg hos ditt eget försäkringsbolag?

Kolla upp allt sådant innan du väljer företag och innan du bokar resan för ditt nästa äventyr. Magasinering är säkert - om du väljer rätt partner.

5 Jun 2018