Vandrarhem Stockholm

Bra ha med på skidresan

Ska du på skidresa? Då kan man behöva både ha med sig en stor och skrymmande utrustning. Det är sällan som man behöver endast sina slalomskidor, eller längdskidåkning. Dem kan man ta med i en väska för skidor, som antingen är hård eller mjuk. De hårda är bättre för skidorna om man till exempel ska checkas in när man flyger. Då behöver de vara av ett hårdare material för att skidorna ska skyddas vd bagagehanteringen på flyget. Förutom skidorna behöver man skidkläder, anpassade för antingen längdskidåkning eller slalomåking. Man behöver riktigt bra skidhjälm om man åker utför, man behöver skidglasögon, skidhandskar, skidskor och ett vallaställ så att man alltid kan anpassa skidornas vallning efter väderleken som råder på den plats där man åker skidor.

Praktiskt med portabla vallaställ

Om man reser ofta, är det bra med portabla vallaställ som man kan fälla ihop och fälla ut närhelst som man behöver valla sina skidor. Antingen om man reser mycket och vill kunna åka i olika backar eller i olika terräng, vill man kunna valla sina skidor, eller om man tävlar mycket, är ett eget vallaställ mycket viktigt att ha med sig. Då vill man inte ha ett stort och otympligt vallaställ som man kanske har där hemma. Då vill man ha ett vallaställ som på en och samma gång, för det första är stabilt så att man kan valla skidorna riktigt ordentligt, men som samtidigt är enkelt att fälla ihop och som är lätt att bära. Det finns portabla vallaställ som endast väger kring 3-4 kilo. Det är inte mycket för ett vallaställ, med tanke på dess funktion.

Skaffa portabelt vallaställ nästa gång

Varför inte skaffa sig ett portabelt vallaställ nästa gång som du ska resa iväg och åka skidor? Antingen du åker med bil, flyg, tåg eller buss, så vill man kunna packa ihop sin utrustning och resväska så att de inte tar så stor plats. Man vill sällan ha med sig skrymmande saker när man reser iväg. Att minska utrymmet för de saker som man tar med sig är nog en sak som alla vill uppnå. Då är det bra att veta att det finns vallaställ som inte är stora och inte tunga. Antingen skaffar man sig ett vallaställ som går att montera på ett bord inomhus, eller ett som man ställer direkt på snön utomhus. Då är det ett vallaställ med ben. Alla har tillbehör som man behöver för att kunna spänna fast skidorna på rätt sätt.

1 Jul 2019