Vandrarhem Stockholm

Bilskrot och demontering i Stockholm

När en bil kommer till en bilskrot i Stockholm börjar ett arbete med att demontera så att största delen av bilen ska kunna återvinnas eller återanvändas. Allt som är giftigt går till deponi.

Man funderar inte så mycket över vad som händer med en bil när man lämnat ifrån sig den till en bilskrot. Man är bara glad att ha blivit av med ett bekymmer. Det kan vara en gammal bil som gjort sitt och inte längre kan lagas eller en ganska ny som blivit krockskadad. Man kan inte ha den stående och den går inte att köra bort. Då kontaktar man helt enkelt en bilskrot som hämtar den. Så lätt är det att skrota bilen i Stockholm. När den väl är hämtad får man ett skrotningsintyg från Transportstyrelsen. Då kan man dra en lättnadens suck. Nu är det klart!

När man ska skrota en bil i Stockholm demonterar man och återanvänder

Det är nu något helt nytt börjar för bilen. Nu är den inte längre en bil som ingen vill ha. Nu kan den göra nytta igen. På en auktoriserad bilskrot är man noga med de bilar som kommer in. Allt ska tas tillvara och återvinnas eller återanvändas så mycket som möjligt. Drivmedel, olja och andra miljöfarliga ämnen tas om hand och skickas till deponi. Plastdetaljer, säten, fönster och bilbatteri sorteras och lämnas till återvinningscentralen. En del detaljer kan säljas som reservdelar. Det som blir kvar är olika sorters metall. Metall är värdefull och kan smältas ner för att återanvändas.

1 Mar 2022