Vandrarhem Stockholm

Bilsemester – se Sverige bakom ratten

Sverige är ett fantastiskt och vidsträckt land där det finns mycket att upptäcka, det vet alla de svenskar som varje år sätter sig bakom ratten och styr ut på vägarna, för att upptäcka nya delar av vårt rike eller kanske ta sig till någon välbekant plats. Gillar man att bo på vandrarhem är bilen det perfekta färdmedlet, med en bil kan du ta dig precis vart som helst och du är inte beroende av lokaltrafik på platsen du kommer till. Många vandrarhem ligger lite avsides och kan bara nås med bil, så urvalet av boenden blir betydligt större.

Bilen är bättre än flyget

Visst är bilen inte optimal ur miljöhänseende, men det är ändå betydligt miljövänligare att köra bil än att ta flyget utomlands. En bilsemester i Sverige i stället för en utlandssemester är därför ett bättre miljöval. Självklart kan du också göra en cykelsemester, men om du har för avsikt att hinna se och göra så mycket du kan på semestern är bilen oslagbar. Dessutom finns numera elbilar som kan ta sig långa sträckor på bara en laddning, och infrastrukturen med laddstolpar är under kraftig utbyggnad. Kanske är den bästa tiden att skaffa bil faktiskt just nu?

Lätt att ta körkort på en intensivkurs

Men jag kan ju inte åka på bilsemester, jag har ju inget körkort, tänker du kanske nu. Då har vi bara en sak att säga: gå en intensivkurs! Tar du en intensivutbildning hos en trafikskola så kan du ha ditt kort på så lite som fem dagar om du har körvana, annars tar det högst två veckor. På en intensivkurs varvas flera lektioner varje dag med teori och övningar på dator. Det är fullspäckade dagar som kräver fullt fokus och att man avsätter ordentligt med tid, men det är också väldigt roligt och så klart utvecklande.

Gå en intensivkurs i Stockholm

Ska du lära dig köra bil på kort tid, välj att göra det i Stockholm. Visst går det lättare att ta körkort på andra platser i Sverige, men risken är stor att du sedan inte kommer att våga köra i mer intensiv trafik, och det är väldigt synd. Bor du i Stockholm är det definitivt här du ska ta intensivutbildningen, men även du som på en mindre ort kan vinna mycket på att lära dig köra här i huvudstaden.

Styr kosan vart du vill

Med ett körkort taget i intensiv stadsmiljö är du sedan redo att köra vart du vill. Du kan ta dig till vandrarhem, campingar och hotell i Sverige hur de än är belägna. Dessutom är du redo att ta bilen ner på kontinenten och besöka vackra gamla storstäder som Paris, München, Rom och så vidare. Den som kört upp på en plats där trafikförhållandena är lugnare drar sig för sådana utmaningar, men för en förare som har lärt sig köra ordentligt här i Stockholm, och vet hur man tar och ger i trafiken, är det inga problem alls.

Här kan du läsa mer om olika varianter av intensivkurser.

29 Mar 2019