Vandrarhem Stockholm

Billigt att hyra ett fjälltält och uppleva Sverige

Sverige är ett fantastiskt land på många sätt och främst om man ser till vår varierande natur så sticker vi ut. Vi har stora städer och likväl så har vi möjlighet att besöka stränder, skog och uppleva varierande väder dessutom. En lyx som många tar för givet och som dessutom inte tar sig tid att plocka de frukter som finns i vårt avlånga land. Ser man till personer som bor i södra Sverige exempelvis så tar dessa hellre och upptäcker andra länder snarare än att åka norrut för att verkligen uppleva de enorma skatter som finns där.

Detsamma gäller naturligtvis även personer som bor i norra Sverige; men vi menar ändå att den unika miljön som finns i Norrland i en högre grad är negligerad än vice versa. Vad är det då vi menar med detta och vad är det som ska upplevas? Jo, fjällen – både under sommaren och under vintern; men kanske särskilt under den förstnämnda säsongen.

Alla bör någon gång i livet ge sig ut på en fjällvandring och uppleva en helt annan värld än de man är van vid. Det finns sådant enorm värde att ge sig ut på en fjällvandring och att ta del av det naturen bjuder i form av härligt fiske, underbara vyer, fysiska utmaningar och en sol som aldrig går ner. Kort sagt; har man inte fjällvandrat så har man heller inte sett Sverige från sin bästa sida.

Fjällvandring, tänker många här – är inte det väldigt dyrt? Inte nödvändigtvis. Man behöver inte köpa utrustning för flera tusentals kronor för att fjällvandra. Den stora kostnaden går nämligen utmärkt att hyra istället och detta i form av ett fjälltält. Ett fjälltält är nödvändigt och går att hyra hos många specialister. Viktigt att tänka på om du ska hyra – eller köpa – ett fjälltält är dock att du verkligen provar ut det innan; testar att bära det, provar att sätta ihop- och monterar ned det samt försöker klocka hur lång tid detta tar. Du vill inte fastna med ditt fjälltält och inte få ihop det om det plötsligt skulle börja regna; något som inte är omöjligt i Norrland under sommaren.

Ryggsäck och fjälltält går att hyra

Vidare då; utöver att hyra ett fjälltält, vad behöver du för att maximera din fjällvandring? Jo, ett par rejäla vandrarkängor och detta är till skillnad mot ditt fjälltält något som rekommenderas att du köper snarare än att du söker dig till att hyra. Ett par bra vandrarkängor håller livet ut så se det som en investering snarare än en utgift.

Om vi ska nämna annat som är bra att ha med så gäller följande som en bra lathund vid din fjällvandring: Fiskespö, konserver, spritkök, energikakor, myggmedel – viktigt! – och en vandrarstav. Naturligtvis här även en ryggsäck, men den kan du – på samma sätt som ditt fjälltält – hyra och lämpligen på samma ställe.

4 Nov 2016