Vandrarhem Stockholm

Att göra i Stockholm

Stockholm är Sveriges största stad och bjuder således på en hel del saker att göra. Det stora urvalet av aktiviteter gör att alla bör hitta något som känns passande för en själv, oavsett om man tycker om vinprovningar, kulturhistoria, fartfyllda upplevelser eller nattliv. Här ger vi ett par spännande – och vitt skilda – tips att överväga. 

Gå på vinprovning

En vinprovning är en aktivitet som lämpar sig väl för ett par eller parvänner. Eller varför inte med kollegor och familj? En vinprovning i Stockholm handlar inte bara om att dricka vin, utan också om att lära sig mer om det. De flesta av dessa ställen erbjuder en vinexpert ur personalen som undervisar om hur det framställs, samt om dess historia. Du får också lära dig mer om olika druvor och distrikt. Dessutom är en vinprovning ett bra sätt att börja kvällen på, om ni vill hitta på något mer ute i Stockholm lite senare. 

Gå en promenad i Gamla stan

Visst, Gamla stan som stadsdel är inte särskilt stor, men för att hinna upptäcka en rättvis del av allt som finns där, krävs minst en dag till fots. En av de stora attraktionerna här är att besöka Kungliga slottet. De flesta dagar i veckan hålls guidade visningar (vissa på svenska, andra på engelska) i olika delar av slottet. Är det representationsvåningarna som är mest intressant för dig? Eller är det skattkammaren? Se till att besöka slottet på en dag där det guidas om just det som du är intresserad av. 

Biljetter kostar 160 kronor för vuxna, men det är billigare för barn och ungdomar under 18 år. Är man 7 år eller yngre går man in gratis i målmans sällskap. Biljetterna köps i entrékassorna på plats, men det går också att beställa dem i förväg genom Kungahusets hemsida. Ett tips är att besöka slottet och Gamla stan på förmiddagen, för att sedan runda av dagen med en vinprovning mot kvällen. Dessa vinprovningar finns i Gamla stan också, men det kan vara trevligt att ta sig till en annan del av Stockholm för det. 

Åk luftballong

Ett alldeles särskilt sätt att se Stockholm på är att göra det från ovan. Istället för att störas av buller och trafik på marken, kan du se till exempel Djurgården, Globen, Kaknästornet och andra sevärdheter från luften. 

Att se Stockholm från en luftballong är inte som att göra det från en helikopter eller ett flygplan. I korgen under ballongen har du ingen plåtvägg som skiljer dig från himlen, och inga motorer som förstör friden. Ett perfekt alternativ för den som vill göra något speciellt – men du bör givetvis inte vara höjdrädd av dig. Rädslan kan bli mer påtaglig i en liten korg, än bakom väggarna i ett flygplan. 

28 Mar 2018